'Soms heb je andere handen nodig om jezelf te kunnen voelen’
Stoelmassage
Stoelmassage is een behandelmethode waarbij de massage over de kleding heen gegeven wordt. Hierbij wordt met drukpuntmassage het lichaam tot ontspanning gebracht. Het is een snelle, effectieve en toegankelijke manier om fysieke en mentale stress te verminderen en je energieker te voelen.
Hoe ziet een behandeling eruit?
Tijdens een stoelmassage zit u comfortabel op een speciaal ontworpen stoel hiervoor.
Vooraf wordt kort doorgenomen of er contra-indicaties zijn, bv. zwangerschap, koorts, lage bloeddruk e.d. Of er bv. blauwe plekken, wondjes of blessures zijn? Andere dingen waar rekening mee gehouden moet worden?
De massage richt zich op de rug, nek, hoofd, schouders, armen, handen en vingers. De massage begint bij de rug, de linkerkant schouder-arm-hand-vingers, daarna de rechterkant. Vervolgens wordt de onderrug t/m de bekkenrand, de nek en het hoofd gemasseerd. De massage is in eerste instantie gericht op ontspanning, het laatste gedeelte is weer gericht op activering.
Oorsprong stoelmassage
Deze stoelmassage is een drukpuntmassage gebaseerd op traditionele Japanse massage. Door de Amerikaanse masseur David Palmer is een manier gezocht om massage toegankelijker te maken voor mensen met weinig tijd en/of ruimte voor een traditionele massage. Zo heeft hij de speciale draagbare massagestoel ontwikkeld die gebruikt kon worden voor massage van rug, nek, schouders, armen en handen. In de Verenigde Staten is de stoelmassage zo ontstaan en werd snel populair, het verspreidde zich naar andere landen. Nu is het een gewilde vorm van massage in veel bedrijven, op beurzen en evenementen. De drukpunten zijn energiepunten, bij de stoelmassage gebruiken we duimen, handen, onderarm en elleboog om hier druk te geven. Stoelmassage is een effectieve aanvulling op je gezondheid en welzijn, het verbetert de bloedcirculatie, vermindert de spierspanning en verhoogt de mentale helderheid, het geeft je meer energie. Deze stoelmassage wordt ook vaak ingezet bij bedrijven voor personeel, voor een betere work-life balance.
Wanneer kan stoelmassage worden ingezet?
Een stoelmassage wordt steeds vaker aangeboden aan werknemers op locatie. De massage gaat over de kleding heen en duurt ca 15/20 min. Hierdoor is het laagdrempelig en eenvoudig in te zetten als een gezonde onderbreking tijdens het werk. De massage werkt ontspannend en stress verlagend, het concentratievermogen en de productiviteit worden vergroot.
Voor werknemers is het een moment van afschalen: eerst ontspannen en dan opladen qua energie die weer kan gaan stromen. Het heeft een positieve en gezonde uitwerking op de fysieke en mentale vitaliteit. Voor werkgevers biedt het fiscale voordelen als het opgenomen wordt in het ARBO-plan onder bepaalde voorwaarden, meer tevreden werknemers en mogelijk minder ziekteverzuim bij regelmatig inzetten van stoelmassage op de werkvloer.
Als cadeau!
Voor werknemers bij het behalen van opleiding, cursus of gewoon als waardering!
Voor vrienden, familie of kennissen: geef eens een origineel cadeau: de belevenis van een stoelmassage!